EN | FR | NL
Slide 1
Het Instituut | Bruno Lussato | Marina Fédier | Onderzoekscentrum

C’est la Beauté qui sauvera le Monde - Dostoïevski

Bruno Lussato, grote humanist, pianist en man van cultuur, overleden in 2009, bezette de stoel van Systémique aan l’Ecole Nationale Supérieure des Arts et Métiers in Parijs en gaf les in de theorie van Organisatie van Complexe Systemen als bezoekende professor aan de Wharton School van de Universiteit van Pennsylvania. Beschouwd als de paus van de microcomputer, was hij ook een productief schrijver die talloze boeken en artikels schreef, waaronder Bouillon de Cultures (die zijn titel doorgaf aan de beroemde TV-show in Frankrijk), evenals een boek gewijd aan Wagner, gepubliceerd in twee delen door Fayard.

Zijn avant-gardistische visie op het openbreken van de kunst, wetenschap en cultuur, in een holistische benadering van de grote beschavingen en de verschuivende paradigma’s aan de vooravond van de 21ste eeuw, maakte hem een populair consultent bij grote multinationale ondernemingen, een bekende van vele staatslieden, en een vriend van grote artiesten. Hij wijdde zijn hele leven aan het onderwijs van de voorschriften, waarmee wordt bijgedragen aan een betere wederzijdse economische, politieke, filosofische en artistieke kennis.
Hij werd verheven tot de rang van Commandeur de la Légion d’Honneur voor de kwaliteit van zijn onderzoek en academische carrière.

Blog